Kandidatenlijst bekend

Divers, vernieuwend en vol van ambitie; zo kunnen de 23 kandidaat raadsleden voor Algemeen Belang het beste worden omschreven. Met een vertegenwoordiging vanuit alle (dorps)kernen trekt de partij naar de Valkenburgse gemeenteraadsverkiezingen.

“Algemeen Belang is een partij voor iedereen, dat zie je ook aan onze lijst. Van medewerkster gehandicaptenzorg tot professor, van student tot senior en van ervaren politicus tot politieke nieuwkomer, je vindt het allemaal terug op onze lijst. Ik ben er trots op dat we met zo’n divers en kundig team de verkiezingsstrijd aangaan”. Aldus onze lijsttrekker Niels Dauven.

Ook deze keer werken wij met absolute voorkeurstemmen. Partijvoorzitter Charles van Melsen licht toe: “De kieswet schrijft voor dat raadsleden worden gekozen op basis van lijstvolgorde. Wij maken echter gebruik van de optie van absolute voorkeurstemmen. Eigenlijk is dit het principe van de meeste stemmen gelden. Als de lijstduwer op plek 23 meer stemmen heeft dan onze nummer 1 dan komt de lijstduwer in de raad. Zo creëren we gelijke kansen en geven we de kiezer echt een stem!”.

Voor Algemeen Belang nemen de volgende 23 personen deel aan de verkiezingen: