Post category voor Algemeen Belang

Niels Dauven Lijsttrekker voor Algemeen Belang in 2022

Niels Dauven (27) is door de leden van Algemeen Belang gekozen als aanvoerder van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.
Momenteel is Niels actief als wethouder van financiën/arbeidsparticipatie en docent in het HBO.

“Ik ben vereerd dat ik opnieuw de kar mag trekken voor Algemeen Belang.
De afgelopen jaren heb ik me met veel enthousiasme, samen met jong en oud, ingezet voor alle kernen in onze prachtige gemeente. Dit blijf ik doen zodat we samen kunnen bouwen aan een veilig thuis in een welvarend Valkenburg aan de Geul”. Zegt Niels Dauven in een reactie op zijn benoeming.

Naast de lijsttrekker stellen de raadsleden Veerle Marx, Wim Weerts, Bert Hardy, Harry Cobben en Nelly van de Venne zich opnieuw kandidaat. Hetzelfde geldt voor wethouder Vankan.

Voorts delen wij mede dat Bert Dauven de voorzittershamer van de partij heeft overgedragen aan de heer Charles van Melsen.

De komende tijd gaan we aan de slag met het samenstellen van de volledige kieslijst en het verkiezingsprogramma. Inwoners die hier een bijdrage aan willen leveren kunnen zich aanmelden via 06-50168121

Gemeente verstrekt dialectboekje.

Het is gelukt kinderen tot 12 jaar die worden ingeschreven in onze gemeente krijgen ‘n beukske mèt verhäölkes in ‘t vertroewde dialek’
Lees meer 👇

Algemeen Belang adopteert boom bij ‘T Bukske

🌳In het najaar opende Het Bukske Kinderspeelboerderij Valkenburg
haar deuren. Kort daarna moesten ze alweer sluiten vanwege de Lockdown. Ze hebben echter niet stilgezeten en de actie “adopteer een boom” opgezet. Dat liet Algemeen Belang zich geen twee keer zeggen, we zijn dan ook vandaag meteen een mooie boom gaan uitzoeken 🌳
Zelf ook een boom adopteren?

Eenzaamheidsbestrijding jongeren

Onze jongeren Carlo Hoenjet, Stef Ghielen en Veerle Marx springen in de bres voor eenzame leeftijdsgenoten.
Lees meer via de website van TV Valkenburg:  Coronacrisis: Eenzaamheidsbestrijding jongeren • TV Valkenburg

Algemeen Belang kiest wel voor dialect.

‘N beukske mèt verhäölkes in ‘t vertroewde Valkebergs en dialek van de umligkende dörper. Dat gunde veer oes nuuj bewoners.
Oes täölke ies namelijk get dat veer – groate en klein kinger- mote ekstemere. Helaas dink ‘t college van burgemeister en wèthouwers doa andersj euver. Ze wille ‘t beukske neet versjaffe, dao lèğğe veer oes neet bie neer. Weurt vervolg !

Help mee in de stembureaus tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021

 

 

 

 

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Iedereen gaat dan coronaproof stemmen. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen nodig op het stembureau om alles in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau.  Als stembureaulid lever jij een belangrijke bijdrage aan de democratie én kun je eens een kijkje achter de schermen nemen. Samen met de andere leden van het stembureau zorg je er namelijk voor dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen. Voor het werken op het stembureau ontvang je een vergoeding van de gemeente. Aanmelden kan via elkestemtelt.nl

Corona en verkiezingen

Door de coronamaatregelen hebben we extra handen nodig. De gemeente kan alle hulp goed gebruiken. Ook op de stembureaus worden extra maatregelen genomen, zoals hygiënemaatregelen en extra afstand tussen de leden en tellers. Tussen de stembureauleden en de stemmers komen kuchschermen

Wat kunt u verwachten

 • een kijkje achter de schermen
 • een leuke dag met gezellige stembureau-collega’s
 • verzorging van eten en drinken
 • een vergoeding
  • Stembureaulid: € 150,-
  • Teller: € 70,-
  • Reserve: € 35,-

Wat vragen wij van u

 • U volgt een door de gemeente verzorgde digitale training en behaalt het certificaat
 • U kunt goed tellen
 • U kunt goed het overzicht bewaren
 • U kunt werken via vastgestelde protocollen
 • 18 jaar of ouder

Bent u minimaal 18, stemgerechtigd en wilt u helpen? Meld u dan aan.

Kies voor stembureaulid of -teller

Als u werkt in een stembureau levert u juist nu een belangrijke bijdrage aan de democratie. Als stembureaulid bent u onder leiding van de voorzitter medeverantwoordelijk voor een goed verloop van het stemproces. Als teller bent u na het einde van de stemopneming onder leiding van de voorzitter verantwoordelijk voor het sorteren en het handmatig tellen van de stembiljetten.

Deelname aan het stembureau vindt plaats in ploegendienst tussen 07.00 en 21.00 uur. Na 21.00 uur gaan alle stembureauleden samen met stemmentellers alle uitgebrachte stemmen tellen. Dit neemt dan nog enkele uren in beslag.

De gemeente Valkenburg aan de Geul zoekt:

 • stembureauleden die op 15, 16 of 17 maart in een ochtend of middagploeg tussen 07.00 en 21.00 uur in het stembureau kunnen zitten en vanaf 21.00 uur tot ’s avonds laat stemmen kunnen tellen.
 • stemmentellers die vanaf 20.45 uur aanwezig zijn om tot ’s avonds laat stemmen te tellen.
 • stemmentellers die op 17 maart overdag eerder uitgebrachte stemmen tellen.
 • reserve kandidaten die op het allerlaatste moment als invaller ingezet kunnen worden aan het stembureau of als extra stemmenteller.

Misschien ook al voor 15 en 16 maart leden nodig

Mogelijk kan ook op 15 en 16 maart al worden gestemd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft namelijk voorgesteld dat op die dagen in elke gemeente een beperkt aantal stemlokalen open gaan. Dit is bedoeld voor mensen die door het coronavirus tot de risicogroepen behoren. Als Tweede en Eerste Kamer het daarmee eens zijn, zoeken we ook stembureauleden voor die dagen.

Bent u minimaal 18, stemgerechtigd en wilt u helpen? Meld u dan aan.

Lees ook meer informatie over werken op een stembureau.

 

Algemeen Belang weer de grootste!

Lees alles over het verloop van de verkiezingen en bekijk alle uitslagen.

André Krouwel spreekt op Drielandenpunt over kansen voor lokale partijen

In tal van Zuid-limburgse gemeenten maken lokale partijen inmiddels deel uit van de coalitie. Bij de komende gemeenteraads-verkiezingen doen meer lokale partijen mee, dan ooit te voren. Maar hebben de lokale partijen echte kansen om de landelijke partijen van hun troon te stotenPersbericht Vaals?

 

Vereniging Nederlandse Gemeenten licht verkiezingsposter Algemeen Belang prominent uit

Bij de door het VNG-magazine georganiseerde “beste en duidelijkste verkiezingsposter” heeft de poster van AB de voorpagina van het blad gehaald. Helaas zit de poster niet bij de uiteindelijke top drie, maar de free publicity en aandacht is toch mooi meegenomen….

De “Lokalo’s” doen het goed en er komen er steeds meer van…..

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van deze maand doen 18 procent meer lokale lijsten mee dan vier jaar geleden.

Het aantal lokale partijen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen is het grootst in het Zuiden van het land.

De opmars van lokale partijen lijkt niet te stuiten. In 2010 deden de “Lokalo’s” het al goed. Als de signalen niet bedriegen gaan ze dit jaar het succes van vier jaar geleden ovIMG_4244ertreffen.